lef-left

Voor wie?

Behandelingen

Ieder mens heeft een emmer bij zich. In die emmer doen we onze problemen. Als we gezond zijn en psychisch sterk, legen we automatisch deze emmer. Dat gaat vanzelf en hebben we niet eens in de gaten.

Als we psychisch ziek worden of het niet meer aan kunnen in ons hoofd, komt de emmer vol. Wij voelen ons dan beroerd en krijgen allerlei lichamelijke klachten. Onder andere hartklachten, maagklachten, rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, eigenlijk van alles. Burn-out, overspannenheid etc zijn ook een mogelijk gevolg.

Dan gaan we naar een dokter, die vaak wel in de gaten heeft dat het iets psychisch is. Hij geeft dan iets rustgevends, ofwel; hij plaatst een deksel op de emmer. Dat kan soms even goed gaan, maar dan begint het te gisten en te borrelen in de emmer. De deksel rammelt en we voelen ons weer niet goed.

We gaan weer naar de dokter, die stuurt ons naar een psychiater, die ons nog wat pillen erbij voorschrijft. Ofwel: er worden nog wat stenen extra op de deksel geplaatst, want we moeten ons gemak houden… Maar we voelen ons nog steeds niet goed.

Waar moet je aan werken? Je moet leren de emmer te legen. Dat kun je namelijk zelf leren. Bij De Passiflorahoeve helpen we je om de emmer weer leeg te maken. We begeleiden je in het proces om weer ‘beter’ te worden.

Ben jij of ken jij iemand die psychische problemen heeft en er zelf even niet meer uitkomt? Neem gerust contact op voor een gesprek. Voor de hulp die wij leveren vragen wij geen vergoeding. U heeft dus ook geen verwijsbrief nodig van de huisarts of toestemming van uw zorgverzekering.

Piet Moerman

leaf-right