De Passiflorahoeve heeft 5 verschillende vlindertuinen

U treft bij ons een Europese vlindertuin, een Europese vlinderkwekerij, een Tropische vlindertuin, een Tropische vlinderkwekerij en een Vlinder- en Insecten Buitentuin. In de verschillende vlindertuinen fladderen de ruim 90 soorten dag- en nachtvlinders heerlijk rond en snoepen ze van de nectar van de aanwezige planten en van het fruit dat wij voor ze neerleggen. U loopt hier tussen de vlinders door.

Ook vindt u er vlindereitjes, rupsen, poppen en cocons. Met een beetje geluk ziet u een vlinder uit een cocon kruipen. In de Vlinder- en Insecten Buitentuin zult u worden verrast door vele andere interessante insectensoorten die hier wonen.

Europese Vlindertuin

Dit is een heel fijn deel van de wandeling. Een heel fraai aangelegd stuk tuin, wat geheel overspannen is met gaas. Hier vindt u vlinders terug die bij ons worden gekweekt. U ziet de vlinders vliegen, nectar zoeken en misschien zelfs wel voortplanten.

Lees verder

Europese Vlinderkwekerij

Het is heel jammer, maar wel de werkelijkheid. Er zijn soorten Europese vlinders die niet of nauwelijks meer te vinden zijn in de vrije natuur. In onze kwekerij proberen wij deze soorten in stand te houden.

Lees verder

Europese Buitentuin

Niet ieder huis heeft het: een grote tuin waar je wilde bloemen van het voorjaar tot najaar kunt laten bloeien. Wij wel. Onze 5e en nieuwste tuin is zo ingericht dat er te aller tijden heel veel verschillende bloemen in bloei staan om zo veel mogelijk vlinders en andere insecten te trekken.

Lees verder

Tropische Vlindertuin

Dit is een lekker warm plekje bij ons op de Passiflorahoeve. De meest fraaie vlinders kun je hier bewonderen. Mede dankzij de aankleding van tropische planten, een beekloop, vijver met goudvissen, een bruggetje en vele rustmogelijkheden kun je hier een hele tijd verblijven. Tip: ga zeker even een poosje bij de ‘poppenkast’ staan kijken. Her zie je de cocons en poppen van de rupsen uit de kwekerij. Soms komen er al een paar vlinders uit of zie je er een zitten die de vleugels aan het oppompen is.

Lees verder

Tropische Vlinderkwekerij

Van over de hele wereld kopen wij iedere twee weken vlinderpoppen in om deze in onze kwekerij tot vlinder te laten groeien.

Lees verder