HARSKAMP – In de zomer is de kleurenpracht bij De Passiflorahoeve op z’n hoogtepunt. Uiteraard is dit afhankelijk van het weer, maar over het algemeen is in de maand juli het meest te zien. Vandaar een Plantenshow! 

U loopt de looproute van 800 meter zelf en bent getuige van een ware kleurenshow. Er zijn niet minder dan 300 verschillende soorten Passiflora’s te zien, en zeer zeldzame andere planten, zoals de Aristolochia’s, de Duitse Pijpplant.

Naast Tropische planten, zie je hier ook een grote hoeveelheid Europese en Tropische Vlinders. Er zijn ondertussen 5 vlindertuinen die ook zeker een bezoek waard zijn. In het winterseizoen zijn er veel werkzaamheden verricht om onze bezoekers een nog leukere en informatievere dag te bezorgen. Er is bijvoorbeeld een heel nieuw rolstoelpad aangelegd in de Subtropische Plantentuin. En vergeet de film niet te kijken. Die is ieder jaar anders. Heel informatief!

De Kuipplantenshow zijn op z’n mooist  van zaterdag 8 juli t/m zaterdag 5 augustus. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Prijzen: € 7,50 voor volwassenen, Kinderen (4 tot 10 jaar) € 5,50, Kinderen tot 4 jaar GRATIS en parkeren is ook GRATIS.

Met een toegangsbewijs heeft u toegang tot de gehele collectie Passiflora’s, kuipplanten, 5 vlindertuinen, filmzaal, lunchroom, speeltuin en onze winkel waar handgemaakte kadoartikelen met vlinderafbeeldingen te verkrijgen zijn. Vlindertuin Harskamp, Oud Willigerweg 1, Harskamp. 0318- 45 74 11. www.passiflorahoeve.nl, ook op Facebook te volgen.