Opening seizoen – Uiterst bijzondere Vlinder- en Insectenfair

HARSKAMP – Op zaterdag 18 mei aanstaande gaat het seizoen voor de Passiflorahoeve weer beginnen. Traditiegetrouw wordt hiervoor weer een speciale opening georganiseerd. Dit jaar zal er echter geen braderie zijn zoals eerdere jaren het geval was.

Dit keer worden er diverse andere vlinder en insectenliefhebbers en verzamelaars uit het buitenland uitgenodigd om hun uiterst bijzondere collectie opgezette vlinders en insecten te laten zien aan de bezoekers van de Passiflorahoeve. Deze liefhebbers hebben een passie voor de meest bijzondere vlinders en insecten en zullen er ook van alles over willen vertellen. Een aantal van deze liefhebbers zal ook iets te koop aanbieden.

 

Vlinders leven over de gehele wereld. De meest bijzondere en schaarse vlinders en insecten zullen te zien zijn op 18 mei. Dit zijn dus tropische vlinders en insecten, maar ook uit koudere gebieden. De vlinders uit koudere oorden zijn bijzonder omdat ze een speciale manier hebben bedacht om te overleven. De grote hoeveelheid geprepareerde, bijzondere vlinders en insecten die op 26 mei bij ons te zien is, is een uitzonderlijke situatie. Zo’n bijeenkomst heeft nog niet eerder plaatsgevonden.

 

Naast vlinders en insecten willen we graag laten zien wat we afgelopen winter met het hele team hebben gedaan. Er is een nieuwe kinderspeurtocht bedacht voor alle leeftijden, de buitentuin heeft een metamorfose gehad, de kwekerij heeft een betere toegankelijkheid is meer een laboratorium geworden, wat zeker voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderen prettig zal zijn en er is een ruimte gerealiseerd die meer informatie geeft over vlinders een heus vlindermuseum ingericht met vele geprepareerde vlinders uit binnen en buitenland. Kortom: Genoeg nieuws te zien!

Toegangsprijs: Volwassenen € 9,00 Kinderen van 4 – 10 jaar € 6,50, kinderen t/m 3 jaar GRATIS.
Parkeren GRATIS

Oud Willigerweg 1, Harskamp