DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Op onze zorgboerderij krijgen wij vaak vragen over hoe het gaat op ons bedrijf. Natuurlijk gaat het ook vaak over de vlinders en de verzorging van planten. Hier laten wij een aantal van deze vragen zien en geven wij antwoord. Heeft u een vraag? Stel hem gerust via onze Facebookpagina of e-mail. Wij zullen zo snel mogelijk antwoorden.

 1. Waarom zijn jullie maar 4 maanden per jaar geopend?
  Dit is denken wij de meest gestelde vraag. Eigenlijk zouden we wel langer open willen gaan, maar onze Tropische planten (die in de zomermaanden bij ons buiten te zien zijn) moeten altijd minimaal een temperatuur van 18 graden Celsius hebben. In het begin van de herfst moeten ze dus naar binnen. En dan gaan ze ‘overwinteren’. De Europese Vlindertuin en kwekerij (ook buiten) is in de winter in ‘sluimertoestand’. Er is niets te zien. Geen planten en geen rupsen of vlinders.
 2. Hoeveel cliënten heeft de Passiflorahoeve?
  Op dit moment lopen er bij ons wekelijks 15 mensen die psychische problemen hebben. Ze hebben rust nodig, leiding (sommige juist niet), en soms alleen maar tijd om weer terug te kunnen keren naar de maatschappij. Piet en Heintje Moerman vervullen beide een eigen rol bij de begeleiding van cliënten.
 3. Moet je altijd reserveren als je met een groep komt?
  Dat ligt aan de grootte van de groep. Vanaf 10 personen is het wel aan te raden. Misschien willen jullie koffie en gebak bij aankomst? Dat kunnen we dan lekker regelen. Fijn toch? Eventueel kunnen we de planning van de presentatiefilm in onze filmzaal ook eventjes aanpassen op de aankomsttijd van uw groep.
 4. Ik zie allemaal kadoartikelen staan in jullie lunchroom. Zijn die echt allemaal gemaakt door mensen die op de zorgboerderij werken?
  Jazeker! Ieder mens heeft andere interesses en kwaliteiten. Ook halen we allemaal ergens anders voldoening uit. Zo zijn een aantal van onze cliënten enorm geïnteresseerd in knutselen. Dat doen wij dan geheel in het thema ‘vlinders’. Het kan heel rustgevend zijn om gewoon een poosje kaarsjes te beplakken of ansichtkaarten te maken.
 5. Zijn de planten in jullie tuinen ook te koop?
  Nee, wij hebben alleen een winkel voor kadoartikelen.
 6. Worden er bijzondere dagen georganiseerd gedurende de openingsmaanden?
  Ja, dat klopt. Wij openen ieder jaar, eind mei met de Vlinder- en Rupsenfair. Dat is een braderie op ons terrein. Er zijn leuke dingen te doen voor de kinderen, streekproducten te vinden, kleding, planten, en meer. Daarnaast hebben wij dit jaar op verschillende zaterdagen aan specifieke doelgroepen gratis toegang gegeven. Dat waren een soort van Themadagen. Bijvoorbeeld de Fotografendag. Dat was wel een succes. Veel van de foto’s op deze website komen van die dag. Ook hebben wij 2 keer afgelopen seizoen een Avondopenstelling gehad met Nachtvlinders spotten. Wellicht gaan we dit volgend jaar weer doen.