lef-left

Tropische vlindertuin

Dit is een lekker warm plekje bij ons op de Passiflorahoeve. De meest fraaie vlinders kun je hier bewonderen. Mede dankzij de aankleding van tropische planten, een beekloop, vijver met goudvissen, bruggetje en diverse rustplekken kun je hier fijn verblijven.

Welke vlinders je hier tegenkomt?
Gedurende het gehele jaar worden er steeds verschillende vlinders geboren. Uiteraard kan dit seizoensgebonden zijn. Wij kopen om de twee weken van over de gehele wereld 200 poppen in om nieuwe vlinders te kunnen kweken. Hopelijk planten de vlinders zich voort, komen er eitjes en kan de rups die daaruit komt zich vol genoeg eten om te verpoppen. In alle stadia moeten de omstandigheden precies goed zijn om dit te kunnen. Iedere soort vlinder heeft weer andere eisen… Wij doen ons uiterste best.

Bijzonder is de poppenkast
Er is een speciale ‘poppenkast’ in de tropische vlindertuin. Hier kunt u het proces volgen van pop/cocon tot vlinder. Soms zie je duidelijk een pop bewegen en als je geluk hebt, zie je dat de pop open gaat en de vlinder tevoorschijn komt. De vlinder pompt eerst zijn vleugels op. Daarna blijft de vlinder een tijdje zitten om de vleugels te laten drogen. Als de vleugels hard genoeg zijn vliegt de vlinder de tropische vlindertuin in.

leaf-right