lef-left

Tropische vlindertuin

Dit is een lekker warm plekje bij ons op de Passiflorahoeve. De meest fraaie vlinders kun je hier bewonderen. Mede dankzij de aankleding van tropische planten, een beekloop, vijver met goudvissen, bruggetje en diverse rustplekken kun je hier fijn verblijven.

Welke vlinders je hier tegenkomt?
Gedurende het gehele jaar worden er steeds verschillende vlinders geboren. Uiteraard kan dit seizoensgebonden zijn. Wij kopen om de twee weken van over de gehele wereld 200 cocons in om nieuwe vlinders te kunnen kweken. Hopelijk planten de vlinders zich voort, komen er eitjes en kan de rups die daaruit komt zich vol genoeg eten om te verpoppen. In alle stadia moeten de omstandigheden precies goed zijn om dit te kunnen. Iedere soort vlinder heeft weer andere eisen… Wij doen onze uiterste best!

Bijzonder is de kraamkamer
Er is een speciale ‘poppenkamer’ in de Tropische Vlindertuin. Hier zie je de cocons die bezig zijn om een vlinder te worden. Vaak zie je ze kronkelen en als je geluk hebt, kruipt er net een vlinder uit z’n cocon. Dan moeten de vleugels eerst nog even opgepompt en gedroogd worden voordat ze kunnen vliegen. Dat zie je vaak als een vlinder op een ‘vreemd’ plekje blijft zitten met verfrommelde vleugels. Hij is net ‘geboren’.

leaf-right