KINDEREN OP DE PASSIFLORAHOEVE

Speurtocht
Speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar is er een leuke speurtocht samengesteld die voor € 1,00 te verkrijgen is bij onze informatiebalie. Ze leren er allemaal leuke dingen over planten, vlinders en onze hoeve. Na afloop krijgen de kids nog een verrassing.

Spelen
Bij de ingang van onze tuinen is een mooie, grote speeltuin. Hier kunnen kinderen van verschillende leeftijden heerlijk spelen. Er is een grote en kleine glijbaan, schommel, trampoline, wip-wap, wipkip en een klimrek. De ouders of begeleiders kunnen er lekker aan de picknicktafels genieten van een drankje terwijl ze ondertussen de kinderen in het oog kunnen houden.

Ontdekken
De Passiflorahoeve is een ontdekkingsreis voor kinderen! De meest prachtige schepsels zullen ze hier misschien wel voor het eerst zien. In de Tropische Vlindertuin zien ze onder andere doorschijnende vlinders of vlinders zo groot als hun eigen hand. Er fladderen hier wel 40 soorten vlinders tegelijk rond. De waterval met beekloop, mondt uit in een vijver met kleine vissen. Hier komen de vlinders drinken, dus valt er veel te ontdekken. Daarna kom je bij de rupsen, die vel groen kunnen zijn of wit, blauw, geel en met haren of sprieten. Die zie je niet in je eigen tuin omdat deze uit andere werelddelen komen. De kinderen en begeleiders ontdekken in deze Tropische kas letterlijk een nieuwe wereld.

Kleurplaten

Welk kind houdt er niet van kleuren? Hier kunt u een aantal leuke kleurplaten downloaden om thuis te printen en in te kleuren. Op onze Facebookpagina kunnen de kleurplaten gedeeld worden. Wij zijn altijd benieuwd wat voor moois er wordt gemaakt.

     Kleurplaat rups

Kleurplaat rups

Kleurplaat vlinder

Kleurplaat vlinders

1891034_10203415269302980_8545284050723979403_n