Kinderen met een beperking ontmoeten vlinders

Harskamp – De kinderen een stukje dichter bij de mooie natuur laten staan… Dat willen we allemaal. Op dinsdag 21 augustus openen wij de deuren voor kinderen met een beperking en hun ouders/verzorgers/begeleiders.

Vlinders hebben een enorme aantrekkingskracht bij kinderen. Maar weten ze ook wel dat deze mooie dieren uit soms wel een ‘lelijke’ rups wordt geboren? Je kunt dit bij ons zien! Er hangen allemaal posters die vertellen over welke vlinders je ziet en waar ze normaal gesproken wonen. In de Tropische kwekerij zie je de meest bizarre rupsen. Misschien zie je wel de grootste rups ter wereld….

Een dagje uit

Een dagje naar de Passiflorahoeve is echt een dagje uit. Je kunt hier uren wandelen door 5 vlindertuinen met Tropische en Europese vlinders en Kwekerijen. Dat is echt heel bijzonder. Iedere vlinder is anders, heeft andere leefwijze, voedselvoorkeur, overlevingsdrang en zelfs lijfje. Er zijn bijvoorbeeld vlinders zonder mond. Deze leven slechts 6 dagen. Anderen soorten overwinteren. Weer anderen vliegen liever ’s nachts dan overdag.

Rolstoeltoegankelijkheid

Wij hebben brede paden die rolstoeltoegankelijk zijn. Daardoor kunnen kinderen en ouderen met een rolstoel of rollator ook bij ons terecht. Er is ook een invalide toilet.

Wat we nog graag vertellen over ons zorgbedrijf?

Doordeweeks, gedurende het gehele jaar, biedt De Passiflorahoeve dagbesteding aan een grote groep mensen die rust om zich heen nodig hebben. ‘De Passiflorahoeve’ biedt deze dagbestedingen vanwege de bezuinigingen in de zorg gratis aan. Daardoor is het aangewezen op de inkomsten uit de entree van de bezoekers die gedurende de enige 4 geopende maanden van het jaar op bezoek komen.
Aanmelden

Wil je bij ons op visite komen op dinsdag 21 augustus? De eerste 15 reacties krijgen gratis toegang op 21 augustus. Meld je dan aan via info@passiflorahoeve.nl. De bevestiging die je krijgt, print je uit en dient als entreebewijs.  Je bent vanaf 10.30 uur welkom.

 

Wekelijks geopend van ma tot za van 10.00 tot 16.00 uur. Reguliere entreeprijzen: volwassenen € 7,50, kinderen (4 tot 12 jaar) € 5,50 Kinderen t/m 3 jaar altijd gratis toegang. Bij de entreeprijs is inbegrepen: bezoek 5 vlindertuinen, vlinderkwekerij, speeltuin, bezoek passifloratuin en fuchsiatuin, vlindermuseum (nieuwe in 2018) parkeren en gebruik van speeltuin. Ook arrangementen voor groepen te boeken.

 

De Passiflorahoeve, Oud Willigerweg 1, Harskamp, 0318-457411, www.passiforahoeve.nl