lef-left

Europese vlindertuin

Onze Europese Vlindervolière, het woord zegt het al, is overdekt. Wij hebben hier een groot wit net over heen gespannen. Zodat de planten en vlinders in het klimaat leven wat ze gewend zijn. Wij hebben in deze tuin heel specifieke planten gepoot die van groot belang zijn voor diverse soorten vlinders. Omdat wij ze goed kunnen houden en ze redelijk beschermd blijven, hebben wij hele zeldzame of zelfs vlinders die er in het wild niet meer zijn. Wij proberen sluipwespen, spinnen, vogels en andere mogelijke roofdieren zoals bijvoorbeeld muizen te weren. Dat in combinatie met de juiste planten en ook echt wel een beetje geluk zorgt voor een prachtige verzameling Europese Vlinders.

Water in de tuin
Een kleine vijver die midden in de Europese Volière is geplaatst, zorgt voor een net wat prettiger atmosfeer en de vlinders drinken hier uit. Door de waterpartij kunnen er wat andere planten groeien die in het wild meer nattigheid nodig hebben.

Leuke wandeling
Wanneer je door deze tuin loopt, kun je de vlinders volgen die van bloem naar bloem gaan om de nectar te verzamelen die ze nodig hebben om te kunnen leven. Eitjes worden hier ook afgezet. Misschien zie je twee vlinders een paringsdans doen of ben je getuige van de voortplanting en het begin van een nieuwe generatie prachtige vlinders.

leaf-right