Andere uitjes op de Veluwe

Een bezoek aan ‘De Passiflorahoeve’ kunt u uitstekend combineren met andere activiteiten en bezienswaardigheden op de Veluwe. Op deze pagina vindt u verschillende activiteiten die u met een bezoek aan ‘De Passiflorahoeve’ kunt combineren. Wel raden wij u aan eerst naar de openingstijden van onderstaande uitjes te informeren.

Fietsroute ‘het boerenommetje’ loopt langs het terrein van ‘De Passiflorahoeve’. Deze route loopt langs bos, heide, houtwallen en boerderijen. Als startpunt kunt u bij ‘De Passiflorahoeve’ beginnen.

Wat een bezoek zeker waard is, is Galerie Zuid. Deze kunstboerderij heeft wisselende exposities en er is een rijkheid aan kleurige etsen, keramiek en schilderijen. Tevens biedt men tweedehands boeken en oude prenten te koop aan. Alles voor een zeer betaalbare prijs.

In Otterlo ligt het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Grote vlaktes met prachtige vergezichten, lommerrijke bospaden, kunst en architectuur, u vindt het er allemaal. Voor de kunstliefhebbers is er -in het park- het wereldberoemde Kröller Müller museum waar de beroemde collectie schilderijen van Mw. Helene Kröller Müller de basis hebben gevormd voor dit museum. U vindt hier onder meer veel werken van Vincent van Gogh. Tevens is er beeldentuin bij het museum. U kunt ook uitstekend fietsen op de Hoge Veluwe. In het nationaal park de Hoge Veluwe bevindt zich het jachthuis St. Hubertus. Er worden rondleidingen gegeven in het jachthuis. Dit is zeker de moeite waard. Voor kinderen is er een speciale kinderrondleiding. In het park zijn gratis witte fietsen beschikbaar voor een mooie fietsroute op de Hoge Veluwe.

In het nabijgelegen Lunteren op de Veluwe vindt op de laatste zaterdag van augustus de ‘Oud Lunterse Dag’ plaats. Een traditionele dag vol folkoristische activiteiten.

Op de laatste woensdag van juli en de eerste twee woensdagen van augustus is er een Zomerbraderie in het centrum van Lunteren.

Het Lunterse Buurtbos is een bezoek waard. U vindt er een Foto expositie “Zo kom je binnen”. De foto’s laten zien hoe mensen op diverse wijze hun huizen openstellen en afsluiten. Uitkijktoren de Koepel zelf is een Rijksmonument in het Luntersche Buurtbosch en een mooi uitzicht over de Veluwe.

In Bennekom op de Veluwe vindt op de laatste woensdag van augustus, tijdens de ‘Heide week’, de jaarlijkse Vlegeldag plaats. Dit oogstfeest heeft alles te maken met verbouwen, oogsten en verwerken van graan. Inclusief een braderie en het vlegelhangen.

Bij Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert men wildexcursies. Gelegen aan de Groot Ginkelseweg bij Ede.

Arboretum Schovenhorst in Putten met zijn majestueze exotische boomsoorten en sinds kort een heuse bostoren als hoogtepunt met uitzicht over de Veluwe.